April 09, 2021

Equinix breidt uit in Amsterdam om te voldoen aan toenemende vraag naar interconnectie

Investering van 63 miljoen dollar in AM7 breidt capaciteit voor digitale ecosystemen uit en helpt Equinix te voldoen aan groeiende vraag van klanten in Amsterdam

AMSTERDAM, Nederland - 9 april 2021 - Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), 's werelds digitale infrastructuurbedrijf™, heeft de derde fase van de uitbreiding van Equinix' AM7 International Business Exchange™ (IBX®) in Amsterdam voltooid. De investering van 63 miljoen dollar verhoogt de capaciteit om de verdere digitalisering van lokale en internationale klanten te ondersteunen. Tot nu toe heeft Equinix meer dan 1 miljard dollar geïnvesteerd in zijn datacenters in Amsterdam.

Equinix blijft investeren in Nederland om de technologische ontwikkelingen in verschillende sectoren te ondersteunen, waaronder de financiële dienstverlening, gezondheidszorg, productie, content- & digitale mediasector, en de publieke sector. Het genereren en analyseren van data in deze sectoren neemt snel toe, waardoor de behoefte aan het verminderen van complexiteit ook groeit.  Een traditionele netwerkarchitectuur volstaat hiervoor niet langer; organisaties hebben uitgebreide digitale architecturen nodig om efficiëntere toegang te krijgen tot data en deze eenvoudiger op te slaan, uit te wisselen en te analyseren

In het licht van de COVID-19-pandemie, is de urgentie voor digitale leiders om ervoor te zorgen dat hun bedrijven over robuuste digitale infrastructuren en strategieën beschikken, groter dan ooit. Om een concurrentievoordeel te behalen, is het voor hen van groot belang om directe en veilige verbinding te kunnen maken met zakelijke ecosystemen. De vraag naar digitale dienstverleners neemt toe en IT-leiders zien interconnectie hierbij als de sleutelfactor in de digitale transformatie. Op een digitaal knooppunt zoals AM7 in Amsterdam, waar veel interconnectiepartijen het hart van de groeiende ecosystemen vormen, bestaat een voortdurende behoefte aan digitale uitbreiding. 

Highlights/Key facts

 • Nederland heeft een volwassen digitale infrastructuur en een sterk ontwikkeld datacenterlandschap, met een strategische geografische ligging die sterke connectiviteitsroutes biedt naar landen over de hele wereld. Het nieuwe tijdperk van digitale handel heeft ertoe geleid dat Internet Exchanges, clouds, netwerken en dienstverleners ervoor hebben gekozen om via de Amsterdamse datacenters van Equinix verbinding te maken met cruciale wereldwijde ecosystemen.
   
 • Equinix ondersteunt de digitale economie van Amsterdam door verder te investeren in zijn capaciteit om groeiende bedrijfsecosystemen te hosten, zodat bedrijven hun digitale infrastructuur kunnen implementeren, uitbreiden en verbeteren. De voltooiing van fase drie van AM7 zal meer dan 4.125 vierkante meter en 1.420 cabinets toevoegen aan de bestaande site, waardoor de totale capaciteit op 11.600 vierkante meter neerkomt.
   
 • Macro-economische trends en de opkomst van COVID-19 hebben gezorgd voor andere business- en consumentenbehoeften. Dit maakt dat de interconnectiebandbreedte – de capaciteit voor private datauitwisseling – volgens de Global Interconnection Index van Equinix tot 2023 met 45 procent per jaar groeien.
   
 • Equinix werkt samen met enterprises om de overgang naar digitale infrastructuurmodellen te vereenvoudigen zodat zij voorbereid zijn op de toekomst. Met Equinix Fabric™ en Network Edge van Equinix kunnen digitale leiders een netwerk ontwerpen met de flexibiliteit die nodig is om in te spelen op steeds dynamischere bedrijfsomgevingen. Zo kunnen bedrijven op een snelle en schaalbare manier, rechtstreeks en veilig verbinding maken met partners, verkopers en klanten. Verder slaat Equinix Metal een brug tussen de publieke cloud en colocatie. Dit maakt het een essentieel hulpmiddel voor applicatieaanbieders en developers.

 

 • Als wereldleider op het gebied van digitale infrastructuur werkt Equinix aan een duurzamere digitale wereld door zijn impact op het milieu, de maatschappij en corporate governance proactief aan te pakken. AM7 is gebouwd volgens de wereldwijd gestelde milieunormen en zal daardoor behoren tot een van de meest energie-efficiënte datacenters ter wereld. Het datacenter is zo ontworpen dat optimaal gebruik wordt gemaakt van de plaatselijke milieuomstandigheden en biedt daarnaast zogenaamde ‘co-benefits’ aan de lokale Amsterdamse gemeenschap. Milieu-initiatieven op de locatie zijn onder meer de overdracht van restwarmte naar het front of house-kantoor van de derde fase van AM7 en het gebruik van hybride droge koelers voor energie- en waterefficiënte koeling. Daarnaast worden er voorbereidingen getroffen om restwarmte aan te sluiten op een laagtemperatuur warmtenet voor verwarming van woningen en bedrijven in Amsterdam Zuidoost.

Quotes

 • Michiel Eielts, Managing Director, Nederland, Equinix:

"Het belang van digitalisering is voor iedereen duidelijk geworden, zeker tijdens de COVID-19-crisis. Nederland omarmt digitalisering en interconnectie, nu de directe uitwisseling van gegevens tussen organisaties steeds belangrijker is geworden. Amsterdam is een van de meest cloud-dichte steden van Europa met een hoge connectiviteit, die verbindingen biedt met lage latency naar de rest van de wereld. AM7 is een ultramodern datacenter en ligt op een belangrijke locatie in Europa. Hiermee kunnen we netwerken, cloud- en serviceproviders ondersteunen, op een duurzame en energie-efficiënte manier – dat vinden we heel belangrijk. Rijke connectiviteit is het fundament van succesvolle bedrijfsecosystemen, waarmee ecosysteempartners zich kunnen ontwikkelen en groeien, terwijl ze elkaar ook versterken. AM7 vormt de kern van de Equinix Southeast-campus, dat een belangrijk knooppunt vormt in de internationale digitale infrastructuur die bedrijven vandaag de dag nodig hebben."
 

 • Eugene Bergen Henegouwen, President, EMEA, Equinix:

"We zijn blij om de voltooiing van deze nieuwste uitbreiding in Amsterdam aan te kunnen kondigen. Met deze investering kunnen we nog meer klanten bedienen en hen ondersteunen met sterk onderling verbonden ecosystemen op Platform Equinix®. De uitbreiding van AM7, op een strategische hublocatie, moet Nederlandse organisaties ondersteunen bij hun digitale transformatie en hen verder helpen in de wereldwijde digitale economie in deze uitdagende tijden."

 

 • Stijn Grove, Managing Director, Dutch Datacenter Association:
  "Het is de afgelopen periode nog duidelijker geworden dat datacenters een onmisbare schakel zijn in onze digitaal transformerende economie en samenleving. Amsterdam heeft een cruciale rol te spelen als een belangrijk digitaal knooppunt en de toegangspoort tot Europa. AM7 biedt nieuwe mogelijkheden voor de uitbreiding van digitale ecosystemen en laat ook zien dat Equinix zich inzet om hun datacenters zo duurzaam mogelijk in te richten."

 

Additional Resources

 

Over Equinix
Equinix is wereldwijd dé leverancier van digitale infrastructuur. Digitale leiders gebruiken ons betrouwbare platform voor hun fundamentele infrastructuur waar alles verbonden is en samenkomt dankzij onze interconnectie  – waardoor zij succesvol kunnen zijn. Wij bieden onze klanten toegang tot alle plaatsen, partners en mogelijkheden die zij nodig hebben om nog sneller te groeien en voor te lopen in de markt. Met Equinix kunnen zij flexibel schalen, sneller digitale diensten lanceren en ervaringen van wereldklasse leveren die hun bedrijfswaarde vergroten.

 

Forward Looking Statements
This press release contains forward-looking statements that involve risks and uncertainties, including statements about interconnection bandwidth growth, the rate of adoption of digital transformation, and the benefits of the “network effect”. Actual results may differ materially from expectations discussed in such forward-looking statements and the predictions made from the Global Interconnection Index. Factors that might cause such differences include risks described from time to time in Equinix filings with the Securities and Exchange Commission. In particular, see recent Equinix quarterly and annual reports filed with the Securities and Exchange Commission, copies of which are available upon request from Equinix. Equinix does not assume any obligation to update the forward-looking information contained in this press release.

 

Voor verdere persinformatie, beeldmateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Jennifer Vogels of Marijn Brokx van LEWIS:
EquinixNL@teamlewis.com 
+31 (0)40 - 235 4600