December 21, 2020

Equinix transformeert de manier waarop enterprises hun digitale infrastructuur verbinden

Reeks van innovatieve mogelijkheden met Equinix Fabric™ en Network Edge sterkt digitale leiders in Amsterdam en andere strategische metro's

AMSTERDAM, Nederland – 21 december 2020 – Equinix transformeert de manier waarop enterprises hun digitale infrastructuur verbinden. Met een reeks aan nieuwe innovatieve mogelijkheden, aangeboden op zowel Equinix Fabric™ (voorheen Equinix Cloud Exchange Fabric®) als Network Edge, en uitgebreide ecosystemen, kunnen digitale leiders vanaf nu een ​​nog flexibeler netwerk inrichten om te anticiperen op bedrijfsomgevingen die steeds dynamischer worden. Equinix Fabric is beschikbaar in 49 strategische metro's, waaronder Amsterdam.

De nieuwe standaard voor een interconnected digitale infrastructuur
Nu de vraag van organisaties naar ecosysteemtoegang, infrastructuurprestaties en netwerkflexibiliteit toeneemt, kiezen klanten Equinix Fabric als standaard voor het wereldwijd verbinden van hun digitale infrastructuur op Platform Equinix®. Equinix Fabric gaat verder dan alleen cloudconnectiviteit en geeft, met zijn wereldwijde footprint, digitale leiders de kans om hun bedrijf te transformeren en te verbinden met strategische partners.

Bedrijven en serviceproviders gebruiken Equinix Fabric momenteel vooral als interconnectiedienst om verbinding te maken tussen fysieke en virtuele apparaten in de Equinix International Business Exchange™ (IBX®)-datacenters. Daarnaast wordt de dienst gebruikt om te verbinden met 's werelds grootste digitale infrastructuurecosysteem. Met Equinix Fabric kunnen organisaties en enterprises onder andere fysieke apparaten met elkaar verbinden binnen Equinix-colocaties – en met geautomatiseerde bare metal-servers die beschikbaar zijn via Equinix Metal™. Bovendien kunnen zij verbinden met virtuele apparaten zoals routers, firewalls en SD-WAN-gateways die beschikbaar zijn via Network Edge. Hierdoor kunnen organisaties naadloos de afstanden tussen hun gedistribueerde digitale infrastructuur overbruggen.

Interconnectiebereik wordt verdriedubbeld
Equinix vergroot ook het bereik van het digitale ecosysteem, dat op hoog tempo beschikbaar is voor Equinix Fabric-klanten. Daarnaast lanceert Equinix een nieuwe feature waarmee Equinix Fabric-gebruikers verbinding kunnen maken met elke andere strategische partner op Platform Equinix. Met behulp van deze innovatie kunnen Equinix Fabric-klanten hun interconnectiebereik verdriedubbelen en kunnen zij verbinding maken met meer dan 10.000 clouds, netwerken, partners, klanten en ecosystemen die momenteel beschikbaar zijn op Platform Equinix.

Equinix hervormt daarnaast de manier waarop netwerkserviceproviders in de toekomst netwerkdiensten distribueren. Equinix breidt namelijk de geautomatiseerde toegang tot netwerkproviders via Equinix Fabric uit. Met deze innovatie kunnen providers hun klanten directe, on-demand toegang tot hun netwerkdiensten bieden, terwijl ze tegelijkertijd naadloos aansluiten op de reeks deelnemers die beschikbaar is op Equinix Fabric. Binnen enkele minuten krijgen klanten Equinix Fabric-toegang tot netwerkdiensten zoals MPLS, Ethernet en IP-doorvoer van een groot aantal netwerkserviceproviders zoals Aryaka, AT&T, BT, Cloudflare, Colt Technology Services, HKBN, Hurricane Electric, euNetworks, Fusix, GTT, Telnyx, Unitas Global en Verizon Business.

Equinix blijft de beste plek voor de digitale infrastructuur en hybride cloudarchitectuur van organisaties en het biedt bovendien de meeste locaties om directe en private verbinding te maken met de toonaangevende IaaS- en SaaS-clouds. In slechts luttele minuten kunnen klanten van Equinix Fabric direct verbinding maken met grote cloudproviders, waaronder Alibaba Cloud, AWS, Google Cloud, IBM Cloud, Microsoft Azure en Oracle Cloud. Bovendien kunnen Equinix-klanten direct verbinding maken met SaaS- en samenwerkingsproviders zoals Salesforce, Cisco Webex, Zoom en vele anderen. Deze snel groeiende dichtheid van de digitale bedrijfsinfrastructuur, naast de public cloudinfrastructuur, trekt nog steeds meer cloud- en netwerkserviceproviders aan om hun diensten beschikbaar te stellen op Equinix Fabric.

Network Edge biedt nu een volledige reeks toonaangevende SD-WAN-services
Equinix breidt het ecosysteem voor virtuele netwerkfunctie (VNF)-diensten verder uit. Dit helpt bedrijven bij het creëren en operationaliseren van hun netwerkinfrastructuur bij Equinix, zonder fysieke implementatie. Daarom stelt Equinix de Silver Peak Unity EdgeConnect virtuele SD-WAN-appliance beschikbaar op Network Edge. Met deze toevoeging biedt Network Edge organisaties nu een volledige suite van toonaangevende, leverancierneutrale SD-WAN-services met een ingebouwde integratie met Equinix Fabric.

Met het Network Edge-platform kunnen bedrijven virtuele netwerkservices, van meerdere leveranciers, in real-time raadplegen, waaronder Cisco, CloudGenix, Fortinet, Juniper Networks, Palo Alto Networks, Silver Peak (onlangs overgenomen door Aruba, een Hewlett Packard Enterprise-bedrijf), Versa Networks, en VMware. Met een Equinix Fabric-integratie kunnen Network Edge-klanten hun virtuele edge-apparaten ook verbinden met cloud- en netwerkproviders in gedistribueerde, wereldwijde markten. Dit kan hun bereik uitbreiden tot potentieel duizenden nieuwe zakenpartners van over de hele wereld. Network Edge is momenteel beschikbaar in elf metro's waaronder Amsterdam.

Highlights/key facts:

  • Equinix Cloud Exchange Fabric is onlangs omgedoopt tot Equinix Fabric om de uitgebreide mogelijkheden te benadrukken. Dit weerspiegelt de verschuiving waarop het product is geëvolueerd, van het leveren van cloudconnectiviteit naar het dienen als dé interconnectiemethode voor alle soorten IT-infrastructuur, en als basis voor een breed scala aan gevirtualiseerde IT-services.
  • Equinix Fabric is een op software gebaseerde interconnectiesdienst waarmee elk bedrijf verbinding kan maken tussen de eigen, gedistribueerde infrastructuur en met de infrastructuur van een ander bedrijf op Platform Equinix. Met een Equinix Fabric-integratie, in zowel Network Edge als Equinix Metal via het vertrouwde Equinix-platform, kunnen digitale leiders alle benodigde plaatsen, partners en mogelijkheden samenbrengen om de infrastructuur te creëren die zij nodig hebben. Momenteel ondersteunt Equinix Fabric ongeveer 27.500 verbindingen van klanten, wat neerkomt op een groei van 32 procent op jaarbasis.
  • In het afgelopen jaar is Equinix Fabric uitgebreid naar zeven nieuwe markten, waaronder Bogotá, Canberra, Dubai, Hamburg, Mexico City, Rio de Janeiro en Seoul, waardoor meer internationale organisaties en serviceproviders waarde uit Platform Equinix kunnen halen. Met de toevoeging van deze nieuwe markten is Equinix Fabric momenteel beschikbaar in 49 strategische metro's verspreid over vijf continenten, waaronder Amsterdam, Atlanta, Barcelona, ​​Boston, Brussel, Chicago, Culpeper, Dallas, Denver, Dublin, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Helsinki, Hong Kong, Houston, Istanbul, Lissabon, Londen, Los Angeles, Madrid, Manchester, Melbourne, Miami, Milaan, München, New York, Osaka, Parijs, Perth, São Paulo, Seattle, Silicon Valley, Singapore, Sofia, Stockholm, Sydney, Tokio, Toronto, Warschau, Washington D.C. en Zürich. Tegen het einde van 2021 verwacht Equinix dat Equinix Fabric beschikbaar is in in totaal 56 strategische markten, waaronder Calgary, Kamloops, Montreal, Mumbai, Philadelphia, Vancouver en Winnipeg.
  • Equinix heeft onlangs ook de beschikbaarheid van Network Edge uitgebreid naar Seattle en Toronto. Dit geeft meer bedrijven de kans om hun netwerken te moderniseren en hun digitale supply chain binnen enkele minuten bij Equinix aan te sluiten. Met de toevoeging van deze nieuwe markten is Network Edge beschikbaar in elf metro's, waaronder Amsterdam, Chicago, Dallas, Frankfurt, Londen, Silicon Valley, Singapore, Sydney en Washington D.C. In 2021 verwacht Equinix dat Network Edge beschikbaar wordt in vier andere markten, waaronder Hong Kong, Madrid, São Paulo en Tokio. 

Bill Long, Senior Vice President, Core Product Management bij Equinix: “Nu digitaal zakendoen de behoefte voor netwerkoptimalisatie stimuleert, hebben organisaties en serviceproviders toegang nodig tot een flexibel infrastructuurplatform om digitale voordelen te creëren. Als internationale speler voldoet Equinix aan deze belangrijke digitale behoeften. We zetten in op onze innovatieve platformstrategie om zo het centrum te worden voor de IT -activiteiten van onze klanten. Equinix Fabric gaat niet langer alleen over cloudconnectiviteit, maar is nu de nieuwe interconnectiestandaard voor digitale leiders op Platform Equinix. De naamswijziging die we hebben doorgevoerd, duidt verder op de cruciale manier waarop de Equinix Fabric-mogelijkheden zijn geëvolueerd."

Over Equinix
Equinix is wereldwijd dé leverancier van digitale infrastructuur. Digitale leiders gebruiken ons betrouwbare platform voor hun fundamentele infrastructuur waar alles verbonden is en samenkomt dankzij onze interconnectie  – waardoor zij succesvol kunnen zijn. Wij bieden onze klanten toegang tot alle plaatsen, partners en mogelijkheden die zij nodig hebben om nog sneller te groeien en voor te lopen in de markt. Met Equinix kunnen zij flexibel schalen, sneller digitale diensten lanceren en ervaringen van wereldklasse leveren die hun bedrijfswaarde vergroten.

Forward Looking Statements
This press release contains forward-looking statements that involve risks and uncertainties, including statements about interconnection bandwidth growth, the rate of adoption of digital transformation, and the benefits of the “network effect”. Actual results may differ materially from expectations discussed in such forward-looking statements and the predictions made from the Global Interconnection Index. Factors that might cause such differences include risks described from time to time in Equinix filings with the Securities and Exchange Commission. In particular, see recent Equinix quarterly and annual reports filed with the Securities and Exchange Commission, copies of which are available upon request from Equinix. Equinix does not assume any obligation to update the forward-looking information contained in this press release.

Equinix Press Contact
Jess Sullivan (EMEA)
+44 (0) 787 671 2861 
Jess.Sullivan@eu.equinix.com