December 23, 2020

Equinix kent sterk business momentum in 2020 door wereldwijde uitbreidingen

Amsterdam, NEDERLAND 23 december 2020Equinix heeft 34 nieuwe uitbreidingen aangekondigd in 2020, ter ondersteuning van de digitale transformatie en connectiviteit behoeften van klanten. De wereldwijde footprint van Platform Equinix® beslaat nu meer dan 220 datacenters in 63 markten en 26 landen. Equinix biedt zijn digitale infrastructuur en diensten aan meer dan 10.000 wereldwijd toonaangevende bedrijven.

Grote uitbreiding van Equinix Fabric™
In EMEA kondigde Equinix één van de grootste uitbreidingen van Equinix Fabric aan in zeven nieuwe markten: Barcelona, Brussel, Genève, Hamburg, Istanbul, Lissabon en Sofia. Met deze uitbreiding van Equinix' interconnectiedienst kunnen bedrijven en dienstverleners naadloos aansluiten op een rijk ecosysteem van clouds en netwerken, onder meer van belangrijke strategische partners en klanten. De datacenter footprint van Equinix in EMEA werd ook vergroot door onder andere een nieuwe locatie in Milaan, bekend als ML5, die in het eerste kwartaal van 2021 wordt geopend. Het International Business Exchange™-datacenter (IBX®) biedt straks state-of-the-art colocatie, evenals een groot aantal geavanceerde interconnectiediensten, waaronder Equinix Fabric en Equinix Internet Exchange.

Toetreding tot Indiase markt
Deze maand kondigde Equinix de verdere uitbreiding aan van Platform Equinix in APAC met het vijfde IBX-datacenter in Singapore, die de naam SG5 krijgt. Eind november kondigde Equinix bovendien een eerste investering van 55 miljoen dollar aan voor de bouw van zijn derde IBX in Osaka, Japan. In augustus maakte het bedrijf zijn uitbreiding naar India bekend met de aangekondigde overname van de Indiase activiteiten van GPX Global Systems, Inc. De overname, die in het eerste kwartaal van 2021 wordt gesloten, voegt twee onderling verbonden datacenters van wereldklasse in Mumbai toe. Deze datacenters bieden het fundament voor extra uitbreidingsmogelijkheden in het hele land.

Washington D.C.-regio: aandrijver digitale wereldeconomie
Ook in Amerika werd het datacentergebied van Washington D.C. uitgebreid. Equinix kondigde begin november zijn zestiende IBX-datacenter, DC21, in deze metro aan. Met de toevoeging van DC21 en de opening van het DC15-datacenter eerder dit jaar, komt de investering van Equinix in Washington D.C. in 2020 neer op meer dan 200 miljoen dollar. Dit maakt dat het gebied nog altijd een van de meest connected regio’s is, die daardoor de wereldwijde digitale economie aandrijft. In de VS heeft Equinix meer dan 80 IBX's in belangrijke metro's, waaronder Silicon Valley, Dallas, Chicago, New York, Miami en Washington D.C.

De aanwezigheid in Noord-Amerika werd verder versterkt op 1 oktober, toen Equinix een overname van dertien Canadese Bell-datacenters ter waarde van 780 miljoen dollar voltooide. De all-cash transactie omvatte meer dan zeshonderd klanten - waarvan meer dan vijfhonderd nieuw zijn voor Equinix – en die hiermee ongeveer 1,2 miljoen vierkante meter datacenterruimte in beslag nemen. Dit verstevigt de positie van Equinix als toonaangevende leverancier van digitale infrastructuur in Canada.

Over Equinix
Equinix is wereldwijd dé leverancier van digitale infrastructuur. Digitale leiders gebruiken ons betrouwbare platform voor hun fundamentele infrastructuur waar alles verbonden is en samenkomt dankzij onze interconnectie  – waardoor zij succesvol kunnen zijn. Wij bieden onze klanten toegang tot alle plaatsen, partners en mogelijkheden die zij nodig hebben om nog sneller te groeien en voor te lopen in de markt. Met Equinix kunnen zij flexibel schalen, sneller digitale diensten lanceren en ervaringen van wereldklasse leveren die hun bedrijfswaarde vergroten.

Voor verdere persinformatie, beeldmateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Jennifer Vogels of Marijn Brokx van LEWIS:
EquinixNL@teamlewis.com 
+31 (0)40 - 235 4600