July 15, 2020

Red Bee Media breidt wereldwijd distributieplatform uit met Equinix

Managed mediaservices bedrijf brengt 10.000 wereldwijde live-kanalen naar Europa

Amsterdam, 15 juli 2020 – Equinix breidt de connectiviteit van Red Bee Media op Platform Equinix uit naar het Verenigd Koninkrijk. De verhuizing van het mediabedrijf bevordert de groei van de eigen Red Bee Channel Store. Hiermee hebben omroepen, streaming services en andere contentproviders direct toegang tot 10.000 wereldwijd ingekochte live-kanalen. Amsterdam behoort al tot één van de IBX-datacenters vanwaar Red Bee opereert.

Door de toenemende klantbehoefte naar video on demand (VOD) op slimme apparaten, wordt er meer geïnnoveerd in de gehele content- en digitale mediasector. Kijkers verwachten niet alleen een groter aanbod, maar ook consistente kwaliteit op elk apparaat, ongeacht de locatie. De sector was al aan het digitaliseren, maar de hoge verwachtingen van de consument hebben hier een extra boost aan gegeven. Dit maakt dat het nog belangrijker is om de IT-infrastructuur opnieuw in te richten en zo mee te kunnen komen in een markt die steeds innovatiever wordt.

Red Bee maakt gebruik van een interconnectie-first benadering binnen de Equinix International Business Exchange (IBX™) datacenters in Amsterdam, Helsinki en Londen, ter ondersteuning van de groeiende Channel Store. Hierdoor kunnen contenteigenaren en -distributeurs multi-format, live content op de markt brengen. Via de Channel Store kunnen miljoenen mensen van over de hele wereld genieten van nieuwe content die wordt voorbereid, beheerd, uitgezonden en gestreamd via de diensten van Red Bee.

Kristian Langbridge, Hoofd Transformatie en Distributie, Red Bee: "We zijn erg blij dat we onze volledige catalogus van televisie- en radiozenders op de Britse markt kunnen brengen via onze nieuwe vestiging in Londen. Met deze inzet kunnen we Britse omroepen, streamingdiensten, telco's en andere contentproviders op een snelle en eenvoudige manier voorzien van live-kanalen en concurrerende kanaalpakketten creëren".

Matt George, directeur Field Development EMEA, Equinix: "We zijn verheugd om Red Bee Media te ondersteunen met de uitbreiding in Londen. Dit is een verdere aanvulling op een snelgroeiend ecosysteem van media- en entertainmentbedrijven die hun digitale activiteiten beheren op Platform Equinix. De mogelijkheid om eindgebruikers de laagste latency en een consistente kwaliteit te bieden, is nog nooit zo belangrijk geweest binnen het concurrerende streaminglandschap".

Over Equinix
Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. In 55 markten, verspreid over vijf continenten, brengt Equinix bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden die op deze manier bij elkaar worden gebracht. Zie ook: www.equinix.nl

Forward-Looking Statements
This press release contains forward-looking statements that involve risks and uncertainties. Actual results may differ materially from expectations discussed in such forward-looking statements. Factors that might cause such differences include, but are not limited to, the challenges of acquiring, operating and constructing IBX® data centers and developing, deploying and delivering Equinix products and solutions; unanticipated costs or difficulties relating to the integration of companies we have acquired or will acquire into Equinix; a failure to receive significant revenues from customers in recently built out or acquired data centers; a failure to complete any financing arrangements contemplated from time to time; competition from existing and new competitors; the ability to generate sufficient cash flow or otherwise obtain funds to repay new or outstanding indebtedness; the loss or decline in business from our key customers; risks related to our taxation as a REIT; and other risks described from time to time in Equinix filings with the Securities and Exchange Commission. In particular, see recent Equinix quarterly and annual reports filed with the Securities and Exchange Commission, copies of which are available upon request from Equinix. Equinix does not assume any obligation to update the forward-looking information contained in this press release.