April 28, 2020

Equinix lanceert grote uitbreiding van interconnectiediensten in EMEA

ECX Fabric-uitbreiding in zeven nieuwe EMEA-markten versimpelt hybride multicloud connectiviteit voor bedrijven

Amsterdam, 28 april 2020 Equinix, aanbieder van datacenters en interconnectie, lanceert een van de grootste Equinix Cloud Exchange Fabric™ (ECX Fabric™) uitbreidingen in EMEA tot nu toe. Naast de markten die Equinix al bedient met ECX Fabric – inclusief Amsterdam – breidt Equinix uit naar zeven nieuwe steden om hybride en multicloud-infrastructuren voor bedrijven te vereenvoudigen en te ondersteunen. De nieuwe interconnectiediensten worden uitgerold in Barcelona, ​​Brussel, Genève, Istanbul, Lissabon en Sofia, en in het tweede kwartaal van 2020 in Hamburg. Hierdoor kunnen bedrijven en serviceproviders gebruikmaken van interconnectie via een rijk ecosysteem aan cloudoplossingen, netwerken, partners en klanten.

IT-besluitvormers wereldwijd reageren op een steeds veranderende wereld, met sterke concurrentiedruk, toenemende eisen van klanten, globalisering en uitdagingen door COVID-19. Daardoor versnellen veel IT-besluitvormers hun processen rondom de digitale transformatie en blijven ze prioriteit geven aan de adoptie van hybride en multicloud-oplossingen. Als reactie op deze marktontwikkelingen breidt Equinix de ECX Fabric-service in EMEA uit. Zo kunnen digitale bedrijven interconnectiemogelijkheden op Platform Equinix® wereldwijd uitbreiden en gemakkelijker hybride multicloud-oplossingen implementeren.

ECX Fabric is ontworpen om de digitale transformatie van bedrijven te ondersteunen met wereldwijde interconnectiediensten. De dienst zal met deze uitbreiding beschikbaar zijn in 45 strategische markten en maakt het voor bedrijven mogelijk om data on-demand tussen metro’s te kunnen uitwisselen via private verbindingen. Hierdoor kunnen bedrijven, netwerkdiensten en cloudproviders hun digitale business net zo snel op te schalen als de digitale economie dat vereist.

ECX Fabric biedt schaalbaarheid, wendbaarheid en connectiviteit via een selfserviceportal of via API's. Via een enkele poort kunnen klanten in elke markt waar ECX Fabric actief is on-demand verbindingen maken en beheren. Door ECX Fabric uit te breiden van west naar oost, van Lissabon tot Istanbul, maakt Equinix het voor digitale bedrijven gemakkelijker om hun bereik wereldwijd te vergroten, doordat ze zo een brede toegang hebben tot de benodigde ecosystemen om hun business op te schalen. 

Eugene Bergen Henegouwen, President, EMEA, Equinix
“De meeste organisaties waarmee we wereldwijd samenwerken, ondergaan al een digitale transformatie. Ze gebruiken de cloud om hun bereik over de hele wereld te verbeteren en om verbinding te kunnen maken met belangrijke klanten, partners en leveranciers. In ons laatste onderzoek onder IT-beslissers wereldwijd zei bijna driekwart (71%) dat ze van plan zijn meer van hun IT-functies naar de cloud te verplaatsen. COVID-19 heeft deze trend versneld voor sommige bedrijven, doordat zij hun diensten in rap tempo moesten digitaliseren om te reageren op het extreem snel veranderende karakter van zaken tijdens deze crisis. We geloven dat onze uitbreiding van ECX Fabric hen zal helpen om niet alleen de moeilijke maanden die voor ons liggen met succes te doorstaan, maar ook om klaar te zijn voor de toekomst en het aangrijpen van de kansen die de cloud biedt.”

 

Highlights / key facts

  • Aangezien de digitale transformatie de behoefte aan online, on-demand multicloud-infrastructuren voedt, gebruiken internationale bedrijven virtuele verbindingen om uit te breiden naar nieuwe regio's. ECX Fabric ondersteunt deze evolutie naar multicloud-adoptie door gedistribueerde infrastructuur en digitale ecosystemen wereldwijd rechtstreeks, veilig en dynamisch te verbinden op Platform Equinix.
  • Met de toevoeging van zeven nieuwe steden zal ECX Fabric beschikbaar zijn voor klanten in 45 strategische markten in Noord- en Zuid-Amerika, EMEA en Azië-Pacific, waaronder Amsterdam, Atlanta, Barcelona, ​​Boston, Brussel, Canberra, Chicago, Culpeper, Dallas Denver, Dublin, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Helsinki, Hong Kong, Houston, Istanbul, Lissabon, Londen, Los Angeles, Madrid, Manchester, Melbourne, Miami, Milaan, München, New York, Osaka, Parijs, Perth, Seattle, São Paulo, Silicon Valley, Seoul, Singapore, Sofia, Stockholm, Sydney, Toronto, Tokio, Warschau, Washington DC en Zürich.
  • Platform Equinix is ​​een dynamisch datacenter- en interconnectieplatform dat geschikt is voor elke organisatie die hybride multicloud aan de digitale edge inzet. Met een wereldwijde aanwezigheid van meer dan 200 International Business Exchange™ (IBX®) datacenters, bevat Platform Equinix een zeer groot aandeel van publieke cloud on-ramps en de meest fysiek én virtueel onderling verbonden ecosystemen ter wereld.
  • ECX Fabric biedt toegang tot 's werelds grootste cloudproviders, waaronder Amazon Web Services, Microsoft Azure, Oracle Cloud Infrastructure en Google Cloud op Platform Equinix via software-defined interconnectie. Met meer dan 2.000 klanten die hun digitale infrastructuur verbinden met meer dan 600 andere gebruikers op het platform, ondersteunt ECX Fabric internationale, digitale bedrijven met hun verbindingen in de cloud.
  • Voordelen voor bedrijven: on-demand, software-defined interconnectie op ECX Fabric geeft bedrijven de flexibiliteit om te profiteren van veranderende marktomstandigheden en nieuwe kansen. Via één poort, op één platform, kunnen bedrijven snel verbinding maken met de grootste ecosystemen van clouds, netwerken en partners die beschikbaar zijn via ECX Fabric, inclusief clouds die momenteel niet beschikbaar zijn voor directe verbinding binnen een lokale markt. Door lokale diensten en gedistribueerde infrastructuur via ECX Fabric te verbinden, kunnen bedrijven ook hun applicatieprestaties en uitdagingen op het gebied van digitale klantervaring oplossen. Bovendien biedt ECX Fabric, samen met een groeiend portfolio van Edge Services, organisaties de mogelijkheid om snel virtuele netwerkfuncties wereldwijd te implementeren en onderling te verbinden.
  • Voordelen voor serviceproviders: door gebruik te maken van ECX Fabric als een wereldwijde uitbreiding van hun infrastructuur, kunnen cloud- en netwerkserviceproviders hun wereldwijde bereik snel uitbreiden naar nieuwe markten en op de connectiviteitsbehoeften van hun klanten reageren met een aanzienlijk kortere time-to-market. Het virtuele karakter van deze verbindingen is ook ideaal om de lokale marktvraag te testen voordat de fysieke infrastructuur wordt ingezet. Het rijke ecosysteem aan cloudserviceproviders dat beschikbaar is op Platform Equinix, stelt netwerkproviders ook in staat om klanten on-demand private connectiviteit aan te bieden aan meerdere cloudproviders via ECX Fabric, waardoor hun klanten uiteindelijk meer waarde uit de cloud kunnen halen.
  • Private interconnectie is essentieel omdat de digitale transformatie een grotere vraag naar gelokaliseerde digitale diensten aan de digitale edge stimuleert. Volgens de Global Interconnection Index (GXI), een marktonderzoek van Equinix, zal de geïnstalleerde bandbreedte-capaciteit voor interconnectie naar verwachting 13.300+ Tbps bereiken met een samengesteld jaarlijks, wereldwijd groeipercentage van 51% in 2022.

Aanvullende bronnen