February 19, 2020

Equinix verzorgt dienstverlening Koppelnet Publieke Sector voor Logius

Equinix Managed Services legt directe en private verbinding tussen overheidsnetwerken binnen Koppelnet Publieke Sector

Amsterdam, 19 februari 2020 – Equinix Managed Services, verzorgt de dienstverlening Koppelnet Publieke Sector voor Logius, de dienst digitale overheid die onderdeel is van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De leverancier van IT-infrastructuurdiensten in de Equinix-datacenters beheert sinds half december 2019 de infrastructuur van het koppelnet voor overheidsinstanties.

Koppelpunt Publieke Sector
Het Koppelnet Publieke Sector (KPS) is onderdeel van het afsprakenstelsel Diginetwerk van Logius. Diginetwerk maakt het mogelijk om verschillende netwerken van overheidsorganisaties onderling aan elkaar te koppelen, waardoor gegevens eenvoudig en veilig kunnen worden uitgewisseld. KPS is het knooppunt waar tien overheidsnetwerken bij elkaar komen, waaronder Gemnet en de Haagse Ring.

Veilig en schaalbaar door interconnectie

Overheidsinstanties kiezen vaak voor een hybride cloud-aanpak, met een combinatie van een private en public cloudomgeving. Interconnectie maakt het mogelijk om netwerken onderling veilig en private met elkaar te verbinden, of het nu om burgers of overheid gaat, in een publieke of private cloudomgeving. Private verbindingen hebben een betere performance, lagere latency en zijn kostenefficiënter”, zegt Frank van der Heijden, Managing Director Managed Services.

“Dankzij Koppelnet Publieke Sector is het mogelijk verbinding te maken op een veilige en schaalbare manier. We zijn er dan ook trots op dat Logius heeft gekozen voor Equinix Managed Services om deze infrastructuur te beheren. Deze samenwerking sterkt ons in de ambitie dé interconnectie-dienstverlener te worden van het publieke domein”, aldus Van der Heijden.

Alexander Hielkema, manager Stelsels & Standaarden, Logius: “Met deze samenwerking kunnen we nieuwe stappen zetten om de digitale en centrale infrastructuur van de overheid te optimaliseren. Samen met Equinix kunnen we Diginetwerk verstevigen en klaar te maken voor de toekomst. Dat zorgt ervoor dat overheidsorganisaties de komende jaren veilig, snel en efficiënt gegevens kunnen blijven uitwisselen.”

Over Equinix
Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. In 52 markten, verspreid over vijf continenten, brengt Equinix bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden die op deze manier bij elkaar worden gebracht. Zie ook: www.equinix.com

Forward Looking Statements
This press release contains forward-looking statements that involve risks and uncertainties. Actual results may differ materially from expectations discussed in such forward-looking statements. Factors that might cause such differences include, but are not limited to, the challenges of acquiring, operating and constructing IBX data centers and developing, deploying and delivering Equinix products and solutions; unanticipated costs or difficulties relating to the integration of companies we have acquired or will acquire into Equinix; a failure to receive significant revenues from customers in recently built out or acquired data centers; a failure to complete any financing arrangements contemplated from time to time; competition from existing and new competitors; the ability to generate sufficient cash flow or otherwise obtain funds to repay new or outstanding indebtedness; the loss or decline in business from our key customers; risks related to our taxation as a REIT; and other risks described from time to time in Equinix filings with the Securities and Exchange Commission. In particular, see recent Equinix quarterly and annual reports filed with the Securities and Exchange Commission, copies of which are available upon request from Equinix. Equinix does not assume any obligation to update the forward-looking information contained in this press release.

Equinix and IBX are registered trademarks of Equinix, Inc.

International Business Exchange is a trademark of Equinix, Inc.

Voor verdere persinformatie, beeldmateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Freek Janssen, Jennifer Vogels of Marijn Brokx van LEWIS:
EquinixNL@teamlewis.com 
+31 (0)40 - 235 4600