October 15, 2019

Aantal private verbindingen aan de digital edge groeit naar verwachting met 51% per jaar

Marktstudie toont aan dat bedrijven interconnectie inzetten om een concurrentievoordeel te behalen nu data steeds meer gedistribueerd wordt aan de digital edge

Amsterdam, 15 oktober 2019 – De Globale Interconnection Index (GXI), de jaarlijkse marktstudie van Equinix, voorspelt dat het aantal private verbindingen aan de digital edge met 51 procent per jaar gaat stijgen. De totale bandbreedtecapaciteit overschrijdt in dat geval de 13.300 Tbps, wat gelijk staat aan 53 zettabytes uitgewisselde data. Dit is genoeg bandbreedte om elke persoon op aarde tegelijkertijd binnen één dag een volledig seizoen van Game of Thrones in ultra-high definition te laten downloaden. De GXI stelt ook vast dat interconnectiebandbreedte een essentieel onderdeel is van digitale bedrijfsvoering.

"Mensen, software en machines creëren en gebruiken data sneller en op alle plaatsen waar we werken, spelen en wonen", zegt Rick Villars, Research Vice President, Datacenter & Cloud, IDC. "De aanzienlijke toename van data die op deze nieuwe locaties worden gecreëerd, geaggregeerd en geanalyseerd, draagt bij aan een belangrijke verschuiving van het gebruik van IT in traditionele bedrijfsdatacenters. Bedrijven hebben behoefte aan toegang tot robuuste, moderne datacenterfaciliteiten aan de digital edge. Daar kunnen bedrijven een speciale infrastructuur implementeren en verbinding maken met een toenemende aantal clouds, klanten en partners die de kern vormen van de digitale transformatie.”

Belangrijkste resultaten:
De GXI Vol. 3 volgt, meet en voorspelt de groei van de interconnectiebandbreedte - de totale capaciteit van private en directe data-uitwisseling, met een uiteenlopende reeks partners en leveranciers, op gedistribueerde IT-uitwisselingspunten binnen carrier-neutrale colocatie datacentra. Een van de belangrijkste conclusies van de GXI:

Het vermogen om grote hoeveelheden data uit te wisselen via interconnectie is essentieel om te kunnen concurreren in de digitale economie.

 • Doordat het volume van data toeneemt, zal het bedrijfsverbruik van interconnectiebandbreedte groeien met 64 procent per jaar wereldwijd, waardoor het groter is dan iedere andere manier van zakelijke data-uitwisseling. In EMEA ligt dit percentage nog hoger, namelijk op een groei van 67 procent CAGR, wat maakt dat bedrijven voor 60 procent van de totale interconnectie bandbreedte zullen zorgen in 2022.
 • Om het toenemende volume aan data te kunnen verwerken, zijn bedrijven gemiddeld op negen locaties actief, met een totaal van 340 interconnecties met netwerk clouds en business partners. Uit de survey blijkt dat IT-beslissers in EMEA interconnectie inzetten om verbinding te maken met andere bedrijven (25%), network service providers (31%) en cloud service providers (26%).
 • Uit de survey blijkt dat bijna dan de helft (46%) van 2.450 wereldwijde senior IT-managers gelooft dat interconnectie een belangrijke facilitator is van digitale transformatie, en bijna de helft van alle wereldwijde IT-besluitvormers gelooft dat interconnectie hun bedrijf kan helpen om concurrentievoordeel te behalen binnen de markt. In EMEA lag dit percentage op 39 procent.

Afstand is de grootste performance killer voor digitaal zakendoen

 • Door directe, private verbindingen aan de digital edge in te zetten, verbeteren de prestaties van applicaties en de gebruikerservaring.
 • Volgens de GXI vereisen de huidige latency-gevoelige workloads responstijden van <60 tot <20 milliseconden, waardoor de IT-infrastructuur dichter bij de eindgebruiker moet worden gebracht, aan de digital edge.
 • Volgens het onderzoek maakt meer dan een derde van de wereldwijde IT-beslissers gebruik van interconnectie om de snelheid van de data-uitwisseling te verhogen.

Combinatie van interconnecties zorgt voor concurrentievoordeel

 • Interconnectie met meerdere netwerkproviders over meerdere edge-locaties is de belangrijkste toepassing van interconnectiebandbreedte en zal naar verwachting tegen 2022 verviervoudigd zijn. Volgens het onderzoek is het optimaliseren van de prestaties van netwerken een belangrijke prioriteit voor meer dan de helft (54%) van de IT-beslissers in EMEA. 
 • Interconnectie met meerdere cloud en IT-services over meerdere edge-locaties en cloudregio’s zorgt voor het op een na grootste en snelste gebruik van interconnectiebandbreedte en zal naar verwachting tegen 2022 met een factor 13 toenemen.
 • De interconnectie met digitale business partners voor financiële diensten, content en digitale media en integratie van de supply chain vormt de rest van de interconnectiebandbreedte-gebruiksgevallen en zal naar verwachting tegen 2022 vervijfvoudigd zijn.

Quotes:

 • Sachin Gupta, Senior Vice President, Product Management, Enterprise Networking Business, Cisco
  "Omdat bedrijven de noodzaak van digitale transformatie omarmen, passen ze steeds vaker meerdere cloud-gebaseerde applicaties toe om hun doelen te bereiken. Dit zet het netwerk onder druk om gebruikers overal ter wereld een snelle en veilige applicatie-ervaring te bieden. Nu zowel applicaties als netwerken steeds meer gedistribueerd worden, zullen bedrijven vandaag de dag nog steeds een lage latency, onderling verbonden architectuur nodig hebben om eindgebruikers veilig te verbinden met bedrijfskritische applicaties.”
   
 • Eugene Bergen Henegouwen, voorzitter, EMEA, Equinix.
  "De door Europa voorspelde jaarlijkse groei van 51% laat zien dat bedrijven in toenemende mate gebruikmaken van innovatieve manieren om een verbinding met hun klanten en partners tot stand te brengen, en zo relevant blijven en een concurrentievoordeel te verkrijgen. In lijn hiermee blijkt uit de resultaten van ons onafhankelijke onderzoek dat de EMEA-regio met 63% het grootste deel van de organisaties gebruik maakt van interconnectie om hun uitbreiding naar nieuwe regio's, landen of metro's te ondersteunen. Dit toont aan dat interconnectie een essentiële troef is voor bedrijven die in toenemende mate cross-border willen opereren en zo hun klantenbestand willen verbreden.”

Over de Global Interconnection Index (GXI)
De Global Interconnection Index, die jaarlijks door Equinix wordt gepubliceerd, levert inzichten op die het digitale bedrijfsvoordeel vergroten door het volgen, meten en voorspellen van de groei van de interconnectiviteitsbandbreedte - de totale capaciteit die wordt geleverd aan het particuliere en directe uitwisselingsverkeer met een gevarieerde set van tegenpartijen en leveranciers op gedistribueerde IT-uitwisselingspunten. De Global Interconnection Index is de enige marktstudie in de sector die projecteert hoe de groei van de interconnectiebandbreedte zich in 2022 zal uitspreiden. Het rapport dient als een marktbasislijn die het implementatieprofiel van duizenden ecosysteemdeelnemers analyseert, waarbij gebruik wordt gemaakt van carrier-neutrale aanbieders van colocatiedatacenters wereldwijd. Deze gegevens werden gecombineerd met lokale en regionale marktgegevens (inclusief macro-economische trends, marktdemografie en industrieconcentraties) om een gewogen vraagvermenigvuldigingsfactor te vormen om te helpen bij het voorspellen van de groei en het effect op de digitale bedrijfstransformatie te beoordelen. Een gedetailleerde methodologische beschrijving is opgenomen in de Global Interconnection Index.

Over het onafhankelijk onderzoek van EquinixAls onderdeel van een aparte onafhankelijke studie in opdracht van Equinix heeft APCO Insight 2.485 IT-besluitvormers van diverse bedrijven in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Azië-Pacific onderzocht. 1.348 van de respondenten waren afkomstig uit EMEA. Respondenten werden geselecteerd voor deelname uit het online panel van Dynata. Het onderzoek werd online uitgevoerd tussen 1-16 augustus 2019.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Equinix
Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. In 52 markten, verspreid over vijf continenten, brengt Equinix bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden die op deze manier bij elkaar worden gebracht. Zie ook: www.equinix.com 

Forward Looking Statements
This press release contains forward-looking statements that involve risks and uncertainties. Actual results may differ materially from expectations discussed in such forward-looking statements. Factors that might cause such differences include, but are not limited to, the challenges of acquiring, operating and constructing IBX data centers and developing, deploying and delivering Equinix products and solutions; unanticipated costs or difficulties relating to the integration of companies we have acquired or will acquire into Equinix; a failure to receive significant revenues from customers in recently built out or acquired data centers; a failure to complete any financing arrangements contemplated from time to time; competition from existing and new competitors; the ability to generate sufficient cash flow or otherwise obtain funds to repay new or outstanding indebtedness; the loss or decline in business from our key customers; risks related to our taxation as a REIT; and other risks described from time to time in Equinix filings with the Securities and Exchange Commission. In particular, see recent Equinix quarterly and annual reports filed with the Securities and Exchange Commission, copies of which are available upon request from Equinix. Equinix does not assume any obligation to update the forward-looking information contained in this press release.

Equinix and IBX are registered trademarks of Equinix, Inc.

International Business Exchange is a trademark of Equinix, Inc.

Voor verdere persinformatie, beeldmateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Freek Janssen, Jennifer Vogels of Marijn Brokx van LEWIS:
EquinixNL@teamlewis.com 
+31 (0)40 - 235 4600